Troillprat

Categories

general

Syndication


Archives


Keyword SearchMarch 2015
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

February

December
November
September
June
April
March

December
November
October
September
July
June
May
March
February

December
November
September
August

I det denne episoden publiseres synger 2015 på aller siste verset. For Rosenborg har det totalt sett vært et meget godt år - vi har vunnet alt her hjemme, og kommet til gruppespill i Europa. Økonomien har beveget seg i riktig retning, og flere spillere har tatt steg i løpet av sesongen. Kåre går på vannet.

Som i fjor har vi fått hjelp av tidligere Kjernen-talsmenn Bjørn Lyngen og Kenneth T. Kjelsnes til å snakke gjennom det som har skjedd, samt ta en liten titt inn i 2016 for å se hva slags utfordringer som møter klubben der.

Det ble også en prat med Daniel Strand, en av tre forfattere (sammen med Christian Berg og Arve Hjelseth) av en artikkelserie som tar for seg forslaget til endring av seriestruktur i Norge. Vi ser på hvor dårlig det argumenteres for at de foreslåtte endringene faktisk vil ha noen positiv effekt, og snakker om kompetansen som finnes for å heve kvaliteten på norsk fotball. 

Som supporterblogger for Aftenposten fikk undertegnede også sjansen til å prate litt med ledere og spillere etter cupfinalen - jeg spør dem bl.a. om hvordan de har oppfattet supporternes innsats i år.

Denne episoden ble 3 timer og 45 minutter lang, og var tilsynelatende gannet fra starten av, da podcasten for første gang har blitt rammet av et katastrofalt diskproblem etter innspilling. Vi snakker om tukling med codec-headere i hex-editorer for å presse ut så mange sekunder med brukbar lyd som mulig. Det skal være mulig å lytte til, men det vil til tider være litt ekko under praten med Daniel Strand, samt litt ujevn lyd i et par av spillerintervjuene. Beklager dette!

Følgende artikler blir nevnt i praten om forslaget til ny seriestruktur:

Josimar: "Ny seriestruktur i norsk fotball?" - del 1, del 2, del 3.

Arve Hjelseth, Christian Berg: "Rapport som bestilt?"

VG-kronikk, Aslak Nore: "Mullaene i fotballforbundet"

Josimar, Sondre Kåfjord: "Konsekvenser av endring av Tippeligaformatet"

Dagens deltagere finnes også på twitter: Bjørn Lyngen, Kenneth T. Kjelsnes, Daniel Strand og han irriterende duden som aldri slutter å bable.

Direct download: Troillprat_episode_14.mp3
Category:general -- posted at: 1:07pm CET

Rosenborg er seriemester 2015! Vi har også en cupfinale rett rundt hjørnet, det står igjen 1/3 av vår EL-deltagelse, og en samlet fotballverden står i brann etter at Alex Lund Hansen sang "Hate Molde By" på en lukket fest. Det mangler aldri ting å snakke om for oss med RBK-logoen tatovert på hjertet.

Store anledninger krever store personligheter for å kunne settes tilstrekkelig pris på, og denne gangen har Rune fått med seg to Kjernen-legender til å tenne lys for de krenkede røkkesmurfene. Tommy Iversen og Christian Brøndbo har begge vært ledere i Kjernen, og førstnevnte var i tillegg en av initiativtagerne til hele greia. De sto også bak Kjernen webradio som for en del år siden sendte live fra kamper og på sett og vis var en slags forgjenger for og blant flere inspirasjoner til Troillprat.

Siden vi var innom radiotemaet fikk vi også til en liten prat med enda en legende - for mange var han hoffleverandør av gåsehud gjennom sin kommentering av RBK i Champions League på Radio 1. Kim Rud Petersen stakk innom for å snakke litt om ståa i Rosenborg og gi oss litt håp for fremtiden.

I nærmere to og en halv time holdt vi det gående før det var tomt. 

På grunn av overgang til nytt opptakssystem var det litt lydtekniske utfordringer underveis, men forhåpentligvis skal det være brukbart å høre på.

 

Direct download: Troillprat_episode_13.mp3
Category:general -- posted at: 3:34pm CET

Det begynner å dra seg til i Tippeligaen, etter at vi har spilt seriefinale mot Stabæk, slått erkerivalen Viking og gått til cupfinale. Vi har lagt Molde i grus om man skal tro media, Ole Selnæs serverer lekkerbiskener i verdensklasse, og de høye pamper i forbundet forsøker igjen å snikinnføre sluttspill. Nok å snakke om for Troillprat? You bet.

I denne episoden får Rune hjelp av supporterkoordinator Arne Christian Eggen samt [webred]-gutta Stein Gorset og Jørgen Stuevold (ingen Twitter-konto) til å finne meningen i det som skjer. 

Det ble en litt trang fødsel for denne episoden da den i utgangspunktet ble spilt inn med tidsbegrensninger. I tillegg fikk vi tekniske problemer på to fronter som gjorde at denne ble litt kortere enn opprinnelig tenkt. Resultatet ble bedre enn utfordringene skulle tilsi og vi håper episoden kan være interessant for alle med svart/hvite hjerter!

Direct download: Troillprat_episode_12.mp3
Category:general -- posted at: 9:17pm CET

Høsten er i gang for fullt - og Rosenborg er med på alle fronter! Vi snakker om kampene, overgangene og litt av hvert annet.

I denne episoden får Rune besøk av supporterne Christoffer Taraldsen og Eirik Garshol, samt Kristian Lie Pedersen, kjent fra blogg/twitter-verdenen som "Skammelsrud går på vannet".

Tema for denne nesten tre timer lange episoden er kampene fra og med KR (EL) til og med Tromsø borte, sommerens overgangsvindu, og det at vi er tilbake i gruppespill i Europa. Vi sneier også så vidt innom Kjernen Cup før vi nok en gang avslutter med quiz.

Merk at denne episoden ble spilt inn under forrige landslagspause, og at det har skjedd litt av hvert i RBK-land siden den gang. Kampene mot Stabæk, St. Etienne i EL, bråket ifm. besøket i smurfeland og til slutt Viking-kampen har gått siden vi skravlet inn denne.  Håper likevel at det som blir sagt kan ha historisk interesse.

NB. I løpet av episoden nevner Rune en episode med en tastatur-eske. Dette skjedde ikke i "tidlig Janne Jönsson"-perioden - det er MINST ti år siden. Tips: Ikke bli gammel.

 

Direct download: Troillprat_episode_11.mp3
Category:general -- posted at: 9:51am CET

Dette er den tiende episoden, og det er gått over et år siden vi publiserte vår første! Da er det tid for jubileum!

Tiden er kommet for å bli med på bortetur med Kjernen! I begynnelsen av November 2014 var situasjonen slik at vi måtte slå Odd borte og Strømsgodset hjemme, samtidig som smurfene måtte ta poeng mot Odd i siste serierunde, for at vi skulle få sølvmedaljene. Kjernen arrangerte busstur både fra Trondheim og Oslo, og vi var til stede på begge busser med lydopptakere for å fange opp stemningen. Kjernens forsanger - også kjent som Megafonmannen - terroriserte Trondheimsbussen, mens Rune hoppet på Oslobussen i Drammen og snakket med de som holder til på østlandet.

Dette er en episode med språk og situasjoner som gjør at den egner seg dårlig for å spille høyt i kirka. På grunn av at opptakene ble gjort på buss, på pub, og på stadion er det variabelt volum og et støynivå som tilsier at en finger på volumknappen kan være lurt.

Vi kommer tilbake til normale episoder så fort vi klarer, og episode 11 er allerede spilt inn.

 

Direct download: Troillprat_episode_10.mp3
Category:general -- posted at: 8:57pm CET

Det er sommer, og RBK går fortsatt stort sett på skinner. Kamper, spillere (både på a-laget og juniorer) og til og med NFF blir diskutert litt, og vi prøver oss på en ny Troillprat-quiz.

Gjester denne gang er leder og talsmann for Kjernen, Espen Viken, samt Rosenborg-medarbeider Chris Thomas Skogli. Det burde være unødvendig å si at begge følger tett med på det som skjer i klubben.

Merk at denne episoden ble spilt inn 14/7, men pga. ferieavvikling blir den først publisert 25/7. I denne perioden har det skjedd mye i RBK - spillere har kommet og gått, Stig Torbjørnsen har forlatt klubben, og vi har beseiret KR i 2. kvalikrunde til Europaligaen. Vi kunne dessverre heller ikke denne gang spå fremtiden så dette påvirker hva vi var i stand til å si om de Lanlay, Malec og Vilhjálmsson. 

Vi endte opp med å skravle i nesten to og en halv time i redigert spilletid. Forhåpentligvis kan dette hjelpe til med å få en og annen kjedelig sommertime til å fly forbi.

Denne episoden er bragt til deg av Red Bull. Ikke som sponsor, jeg har bare gjort unna den siste redigeringen på vanvittige mengder med stoffet. Sikkert sunt.

Direct download: Troillprat_episode_9.mp3
Category:general -- posted at: 3:49am CET

Hele ti kamper er spilt i serie og cup siden sist vi fikk gitt ut en episode.

Med seg for å diskutere dette - og hva som ellers skjer i samfunnet - har Rune fått følgende deltagere:

Utover kampene prater vi også om utfordringene med stallen i tiden som kommer, cup og e-cup, og vi avslutter med en liten quiz laget av Viggo Olden. Rune lufter også sine tanker om sin debut som skandalemaker i media.

Denne gangen havnet vi rett under to og en halv time med snakk. Synes du ikke det er nok? Bli med selv! Ta kontakt med OrionPax på RBKweb, Havremunken på twitter, eller nasalrobot@troillprat.no på epost.

 

Direct download: Troillprat_episode_8.mp3
Category:general -- posted at: 11:06pm CET

Starten på årets Rosenborg-sesong har vært eksplosiv - vi er ubeseiret og har bøttet inn mål. Det ser på alle mulige måter ut til å være en ny vår. Dette må vi selvfølgelig skravle om.

Denne gangen har Rune med seg Håkon Sivertsen, kjent som STRANDerGUD på RBKweb, og nestleder i Kjernen Christer Nesset med forumnick NC. Kamper, spillere og sportslig ledelse i RBK blir diskutert og analysert. For første gang i Troillprat har vi også snakket med en representant for klubben, i form av ca. en times prat med kommunikasjonsmedarbeider Jørgen Stenseth som svarer villig og åpent på spørsmål flere supportere har lurt på.

Episoden ble spilt inn 28/4 og fant dermed sted før seriekampen mot Start, og før skredet av spillere som signerte ny kontrakt. 

Merk at det til tider ble brukt språk i denne episoden som ikke egner seg for barn og andre som er sensitive for denslags.

Vi har stadig mottatt tilbakemeldinger på at podcast-episodene ikke "føles" lange nok. Denne gangen stoppet vi ikke før det hadde gått over 3 timer og vi blødde i kjeften. Skal det bli noe særlig lenger krever det munntransplantasjon!

Dagens deltagere kan følges på Twitter:

Christer Nesset

Håkon Sivertsen

Jørgen Stenseth

Rune Jacobsen

Som alltid er det bare å kontakte oss med tilbakemeldinger eller hvis du har et ønske om å si din mening i en fremtidig episode.

Direct download: Troillprat_episode_7.mp3
Category:general -- posted at: 11:05am CET

Sesongen 2015 nærmer seg. RBK har en historisk tynn stall og minst like tynn lommebok. I tillegg har vi Stig Inge Bjørnebye som ny sportslig leder. Mushaga Bakenga har gått til erkefienden, RBK blir tv-serie, og TV2 har kjøpt CMore.

Det er alltid litt å prate om rundt RBK, og sånt blir det podcast av!

I denne episoden, spilt inn 25/3-2015, snakker vi om disse temaene med Sjetne-trener Simon Evjen, RBKweb-sjef Thomas Myren og tidligere mediesjef i Rosenborg Nils Heldal.

Vi holder det gående i 2 timer og 18 minutter, og våger påstanden om at dette er verdt å få med seg. Ta med Troillprat på påskeferie og kom i stemning til seriestart!

Dagens deltagere finnes på twitter:

Som vanlig - send oss tilbakemeldinger om hva du synes, eller om du ønsker å delta i en episode av Troillprat!

Direct download: Troillprat_episode_6.mp3
Category:general -- posted at: 8:07pm CET

Torsdag 26/2 holder Rosenborg sitt årsmøte for 2015. Vi tar en prat om det som bør diskuteres der med siviløkonom og RBK-supporter Kjell Tore "kjello" Engvik.

En gjest måtte dessverre melde forfall, så strukturen i episoden ble litt preget av dette. Kjello svarer etter beste evne, mens Rune som vanlig forsøker å sette pers i snubling i egen tunge og lange, meningsløse spørsmål.

Følg Kjell Tore på twitter her, Rune her, og si gjerne hva du mener om episoden på twitter, FacebookRBKweb eller vårt eget triste, tomme forum.

Godt årsmøte!

Direct download: Troillprat_episode_5.mp3
Category:general -- posted at: 6:38pm CET

1